Πρόγραμμα αγώνων

Όλοι οι αγώνες θα γίνουν στην ίδια διαδρομή των 6,1 χιλιομέτρων στον Υμηττό. Οι ημερομηνίες αυτών είναι οι ακόλουθες:

 • 1η εβδομάδα: Τετάρτη 21 Απριλίου, Σάββατο 24 Απριλίου
 • 2η εβδομάδα: Μ. Τρίτη 27 Απριλίου
 • 3η εβδομάδα: Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου

Επίσης θα υπάρξει και ο τελικός που γίνεται στην ίδια διαδρομή, αλλά έχει άλλη μορφή. Στο τελικό οι συμμετέχοντες έχουν στην διάθεσή τους τουλάχιστον 3μιση ώρες για να κάνουν όσο γίνεται περισσότερες φορές τον κύκλο των 6 χιλιομέτρων. Σχετικές πληροφορίες παρουσιάζονται στον τομέα που αφορά τον τελικό αγώνα.

 • Τελικός αγώνας 3μιση ωρών: Θα γίνει Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Οι εκκινήσεις θα ξεκινάνε στις 07:45πμ. Οι εκκινήσεις σε όλες τις περιπτώσεις θα είναι με την μορφή ατομικής χρονομέτρησης και χρονικού παραθύρου 15 λεπτών για να ξεκινήσει όποιος είναι έτοιμος. 
Όροι συμμετοχής
 • Υγειονομικά μέτρα
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι υγιείς για να συμμετάσχουν στους αγώνες
  • Είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας από τους δρομείς μέχρι την στιγμή της εκκίνησης τους.
  • Οι εκκινήσεις είναι ατομικές. Δεν θα γίνουν ομαδικές εκκινήσεις. Μπορούν να ξεκινήσουν μέχρι 3 άτομα ταυτόχρονα. Οι αθλητές θα ξεκινάνε όταν είναι έτοιμοι (δεν υπάρχει προγραμματισμός), αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν μικρότερο από 10 δευτερόλεπτα χρονικό διάστημα μεταξύ τους.
  • Είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθούν τα δύο ερωτηματολόγια που θα σταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες.
   • Το προ-αγωνιστικό ερωτηματολόγιο θα σταλεί 2 ημέρες πριν τον κάθε αγώνα
   • Το μετα-αγωνιστικό που θα σταλεί 2 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του αγώνα
  • Η εγγραφή και πληρωμή των αθλητών γίνεται αποκλειστικά online.
 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς γεννημένοι από το 2004 και πιο παλιά (16 ετών και άνω). Οι ανήλικοι δρομείς θα πρέπει να παρουσιάσουν έγγραφη συγκατάθεση γονέα για την συμμετοχή τους.
 2. Η εγγραφή γίνεται μόνο online μέσω του web site των αγώνων.
 3. Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη και ολοκληρωμένη μόνο αν συνοδευτεί από καταβολή του αντιτίμου συμμετοχής που είναι 13€ για κάθε αγώνα 6 χιλιομέτρων και 25€ για τον τελικό.
 4. Η πληρωμή του ποσού γίνεται μόνο online με τον μηχανισμό που παρέχει το web site και μόνο με κάρτα (οποιασδήποτε μορφής / είδους)
 5. Οι αγώνες έχουν την μορφή της ατομικής χρονομέτρησης. Κάθε αθλητής, όταν είναι έτοιμος, ξεκινάει μόνος του την προσπάθεια και η επίδοσή του προκύπτει με την διαφορά της δικής του ώρας εκκίνησης με την ώρα τερματισμού του. Δηλαδή η κατάταξη διαμορφώνεται με βάση τον καθαρό χρόνο.
 6. Βραβεύονται οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες στο τέλος της σειράς των αγώνων 6,1 χιλιομέτρων και ξεχωριστά οι 3 πρώτοι/-ες του τελικού.
 7. Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν θα παραλάβουν μετάλλιο κάθε φορά που σμμετέχουν
 8. Δεν επιτρέπεται η χρήση baton σε οποιοδήποτε τμήμα της διαδρομής και σε όλους τους αγώνες, ακόμα και στον τελικό.
 9. Δεν επιτρέπεται η ρίψη απορριμμάτων στο βουνό. Αν κάποιος προβεί σε τέτοιου είδους ρύπανση θα αποκλειστεί από τον αγώνα και κάθε επόμενο της σειράς
 10. Η διοργάνωση παρέχει υδροδοσία στους συμμετέχοντες σε έναν σταθμό. Η υδροδοσία θα γίνεται με χάρτινο ποτήρι μίας χρήσης. Μετά τον τερματισμό θα παρέχεται ζεστό τσάι και μπισκότα σε ατομική συσκευασία.
 11. Οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό οποιασδήποτε καιρικές συνθήκες εκτός αν η διοργάνωση αποφασίσει ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας των συμμετεχόντων υπό εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες
 12. Αν υπάρξει περιορισμός από την πολιτεία λόγω υγειονομικών μέτρων, μπορεί να μεταφερθεί ένας αγώνας σε μεταγενέστερη ημερομηνία
 13. Σε περίπτωση ακύρωσης ή μεταφοράς αγώνα για υγειονομικούς λόγους, οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα να ζητήσουν επιστροφή του αντιτίμου εγγραφής. Σε αυτή τη περίπτωση θα επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό.
 14. Αν ο δρομέας ακυρώσει την συμμετοχή του για προσωπικούς λόγους, ενώ ο αγώνας διεξαχθεί κανονικά, θα επιστρέφεται ποσό 11€ που προκύπτει μετά την κράτηση των εξόδων συναλλαγής.
 15. Οι δρομείς πρέπει να διευκολύνουν και να επιτρέπουν την προσπέραση σε συναθλητές τους που κινούνται πιο γρήγορα. Ειδικά σε περίπτωση συνάντησης δρομέα που κατηφορίζει με δρομέα που ανηφορίζει, προτεραιότητα έχει πάντα ο δρομέας που κατηφορίζει.
 16. Αν κάποιος φύγει εκτός της διαδρομής αγώνα ή κόψει κάποια στροφή σε μονοπάτι, αποκλείεται από τον αγώνα.
 17. Αν υπάρξει απρεπής συμπεριφορά προς συναθλητή ή συντελεστή του αγώνα ο υπαίτιος αποκλείεται από τον αγώνα και κάθε επόμενο της σειράς.
 18. Η διοργάνωση θα έχει σημεία χρονομέτρησης εντός των διαδρομών για την κάλυψη των επιδόσεων σε πραγματικό χρόνο. Επίσης θα παρέχει και video της προσπάθειας των δρομέων από σημεία εντός της διαδρομής.
 19. Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν στην διοργάνωση να χρησιμοποιήσει οπτικοακουστικό υλικό που θα προκύψει κατά την διάρκεια των αγώνων, για χρήση σε online μέσα ή για την προβολή του αγώνα.
 20. Τα στοιχεία των συμμετεχόντων υπόκεινται σε επεξεργασία μόνο από την HEX IKE που είναι υπεύθυνη για την διοργάνωση των αγώνων. Θα τηρηθούν για διάστημα 12 μηνών από την ημερομηνία εγγραφής. Πρόσβαση σε αυτά έχει η HEX IKE και συντελεστές των αγώνων.
 21. Η συμμετοχή στον τελικό της σειράς είναι δυνατή μόνο για όσους δρομείς καταφέρουν επίδοση που ικανοποιεί τα κριτήρια που ισχύουν και παρουσιάζονται στο web site.Πρόκριση στον τελικό αγώνα

Ο τελικός της σειράς αγώνων γίνεται στην ίδια διαδρομή, αλλά διαφοροποιείται ως προς την λογική του. Στο τελικό οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν όσο μπορούν μεγαλύτερη απόσταση επαναλαμβάνοντας την κυκλική διαδρομή όσο περισσότερες φορές προλάβουν μέσα σε 3μιση ώρες. Η τελευταία περιστροφή θα επιτραπεί σε όποιον περάσει από το σημείο ελέγχου (κλείνοντας κύκλο) μέχρι τις 3 ώρες 29 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα.

Δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό αγώνα έχουν οι δρομείς που θα καταφέρουν επίδοση σύμφωνα με τα κριτήρια:

Άνδρες16-49 ετώνΕπίδοση πιο γρήγορη από 45'

50+ ετώνΕπίδοση πιο γρήγορη από 51'
Γυναίκες16-49 ετώνΕπίδοση πιο γρήγορη από 50'

50+ ετώνΕπίδοση πιο γρήγορη από 56'

Η διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν αυτά τα όρια αν το κρίνουν απαραίτητο. Αν κάποιος αθλητής έχει πολλαπλές συμμετοχές, θα ισχύει για την πρόκριση μόνο μία από αυτές, η πιο γρήγορη.

Η δήλωση συμμετοχής στον τελικό θα γίνετε μόλις κάποιος ή κάποια από τους συμμετέχοντες καλύψει το κριτήριο. Το κόστος συμμετοχής στον τελικό είναι 25€.
ΑποτελέσματαΛίστα συμμετεχόντων