Απολογισμός αγώνα 2024

Το 2024 ο αγώνας διεξήχθει με την μορφή του χρονικού ορίου των 3μιση ωρών. Οι συμμετοχές ήταν αυξημένες και έφτασαν τις 32 μεταξύ των οποίων και 7 γυναίκες!

Ο επίπονος αγώνας είχε επιπλέον και το ελαφρά βροχερό καιρό που έκανε το τερέν αρκετά ολισθηρό. Ο νικητής του αγώνα Στέλιος Πετρούτσος, ήταν από την αρχή επικεφαλής. Στους δύο πρώτους γύρους τον ακολούθησε από κοντά ο Χρήστος Μαυρίκιος που επανεμφανίστηκε σε αγώνα βουνού μετά από αρκετά χρόνια. Αλλά σταδιακά έδωσε την θέση του πρώτα στον Κωνσταντίνο Παπαγόρα, που τερμάτισε 2ος, και στον τελευταίο γύρο ο Γιάννης Παττακός πήρε την 3η θέση, έχοντας ταξιδεύσει από την Λέσβο για να δοκιμάσει τα πόδια του στον αγώνα.

Στις γυναίκες η Δέσποινα Τσουκνάκη, οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος και η Βασιλεία Παντέρη με σωστή διαχείριση δυνάμεων, ανέβηκε σταδιακά στην 2η θέση. Την 3η θέση κατάφερε η Κάτε Χανιώτη με σταθερή απόδοση σε όλο τον αγώνα.


Για άλλη μία χρονιά δεν έσπασε το ρεκόρ των 5 περιστροφών. Ο αγώνας είναι εξαιρετικά επίπονος για τους συμμετέχοντες και όποιος δεν το είχε υπόψη αυτό, το συνειδητοποίησε κατά την διάρκεια με τίμημα την απότομη επιβράδυνση. Ωστόσο κάθε δρομέας παιρνά από τον βασικό σταθμό υποστήριξης κάθε 3μιση χλμ περίπου και έτσι έχει την δυνατότητα να αναπληρώσει και να αναδιοργανωθεί. Έτσι αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να δοκιμάσει κάθε δρομέας την τροφοδοσία και υδροδοσία που του ταιριάζει.

Ο αγώνας θα επανέλθει το 2025 με τα ίδια χαρακτηριστικά.